Friday, March 1, 2019

Bëni PRINDIN !Histori jete, kthehen në raste klinike.

Në cfarë kohe po jetojmë?
Problemet e violencës në familje, shkollë, droga, konflikte, vuajtje. Numri ne rritje i kerkesave per ndihme reflekton makthin që po jeton shoqëria sot.
 
A jane te gjitha rastet te nevojshme per nderhyrjen e nje psikologu?

A mos valle familja e shoqeria sot kanë humbur aftesine per te marre pergjegjesi ne situata te veshtira e te ngarkuara me ankth?

“ Para pak kohesh dy prindër të shqetësuar më telefonojne duke kërkuar me urgjence një takim. Mbrëmjen e të njëjtës ditë i pres në studio.
Ishin dy prindërit e një vajze adoleshente 15 vjecare. Nëna kishte pak kohë që kishte vënë re se vajza nuk ishte shume e përqëndruar. Një ditë merr fshehtas ditarin e së bijës dhe aty mëson se e bija ishte e dashuruar me një djalë, sesi kishin dalë bashke, kishin shkëmbyer puthje dhe kishin "programuar" te kalonin nje nate bashke, pra te benin seks.
Nena e alarmuar flet me të shoqin dhe të dy të shqetësuar kërkojnë një konsultë me psikologen.

- Ju lutem na ndihmoni! Si mund t'ia themi të mos e hedhë këtë hap?
- Eshte shume e vogel!
- Po sikur te na thote se do të hidhet nga ballkoni e do vrase veten nese ne e pengojme ?
- Kuptoni?
- Besoj e dini cfarë po ndodh përreth?
- A mund t’i themi se jemi konsultuar me nje psikologe dhe ajo na ka thene se.....?!!!!!

Nuk po besoja atë që po ndodhte përpara meje!
T'i themi vajzës se psikologia ka thënë???!!!!

Ku humbi roli i prindit?!!!
Ku po shkon familja sot ?
Ku eshte komunikimi, mbeshtetja, autoriteti prinderor per te cilin nje adoleshent ka kaq shume nevoje ne periudhen tranzitore te paqendrueshmerise se tij?

Cfare te beni? - u thashe
- Shkoni ne shtepi dhe beni PRINDIN!
Sillni ne mend edhe ate qe prindet tuaj kane bere me ju. Mos u kopjoni ngurtesine, dhunen por mos e hidhni poshte kujdesin, te qenit prezent, mbeshtetjen autoritetin me te cilin na kane edukuar!
Thjesht bëni prindin!

No comments:

Post a Comment