SherbimetKONSULENCE PSIKOLOGJIKE – PSIKOTERAPI  -   SUPERVIZIM – ANALIZE PERSONALE

Ofroj mbeshtetje psikologjike e psikoterapi per :


·     NEVROZAT 

·       Crregullimet e Ankthit (Ataket e panikut,  hipokondria)

·       Fobite

·       Crregullimet e Humorit 

·       Crregullimet ne te ushqyer

·       Probleme me varesite ( Droga, Alkol)

·       Terapi Cifti 

         Terapi grupi

·       Psikoterapi  per moshen  e rritur dhe adoleshentet

         Supervizim i rasteve klinike 

         Psikodiagnoze 

 Kur i drejtohemi psikoterapistit?

 Nuk ka nje moment te caktuar kur nje person i kerkon ndihme nje specialisti psikoterapist.

 Cdo person eshte nje qenie unike e paperseritshme ne  ndjesite e tij, ne perceptimin e  dhimbjes, gezimit, menyres si relacionohet me te tjeret e  me boten ne pergjithesi. 

 Te kerkuarit e ndihmes eshte nje proces individual ,  eshte fryt i nje perpunimi  subjektiv  i nevojes  se  personit per te  permiresuar  menyren e vet te jetes  per  t’i dhene fund vuajtjes apo shqetesimit qe e mundon; eshte nje moment   i cili duhet respektuar si nga profesionistet edhe nga miqte e familjaret.   

Mund t’i drejtohemi psikoterapistit edhe kur shqetesimi nuk eshte i rende apo kur eshte reaktiv ( lidhur me situata te vecanta specifike ne jeten personale).

T’i  drejtohesh psikoterapistit do te thote t’i rezervosh vetes nje kohe e nje hapesire  e cila duhet te jete  jo nje shtytje apo imponim por duhet te perceptohet nga personi si  nje mundesi, nje avantazh per veten.

Si organizohet procesi  terapeutik


Pas takimeve te para  kur behet njohja me tipologjine e problemit, programohen frekuencat  e seancave: jo gjithmone,  eshte e mundur te percaktohet paparakisht  kohezgjatja e terapise. 

Kjo varet nga lloji i  shqetesimi ( crregullimit) psikologjik dhe motivimi i personit per ndryshim.
Kush vendos te filloje nje proces psikoterapie duhet mbi te gjitha te “futet ne loje”, pra te jete i gatshem  per te permiresuar cilesine e  jetes.

Psikoterapisti eshte profesionisti i cili zoteron  nje metode kure  per  shqetesimin/  crregullimin psikologjik, por suksesi i nje psikoterapie varet mbi gjithcka nga “ feeling” , raportin qe krijohet midis terapistit dhe personit.

Seancat zgjasin rreth 45 minuta, me nje frekuence  nje here ne jave. 

No comments:

Post a Comment